LTV

DUURZAME ENERGIE OPLOSSINGEN

Of het nu gaat om hoofdverwarming of bijverwarmingvloerverwarming voor tegels of vloerverwarming met laminaat met onze jarenlange ervaring kunnen wij u uitstekend van dienst zijn.

Home » Diensten » Laag temperatuur verwarming

Vloerverwarming van topkwaliteit

vloerverwarming.jpgOp zoek naar goede vloerverwarming, maar wilt u niet teveel betalen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Of het nu gaat om hoofdverwarming of bijverwarming, vloerverwarming voor tegels of vloerverwarming met laminaat met onze jarenlange ervaring kunnen wij u uitstekend van dienst zijn.

Vloerverwarming biedt comfort en is energiezuinig en is daarom erg geliefd. Wegens het ontbreken van luchtcirculatie is het ook voor mensen met cara een zeer aangename manier van verwarmen.

Ostara Energy kan u, door vele jaren ervaring op het gebied van verwarmingssystemen garanderen dat u kwaliteit geleverd krijgt tegen een scherpe prijs. Bij ons staat uw tevredenheid centraal. Wij zijn u dan ook graag van dienst!

Tips LTV (Laag Temperatuur Verwarming)

  • Zorg voor zeer goede isolatie van uw woning. Dat is noodzakelijk bij LTV.
  • Heeft u eenmaal LTV met vloer- of wandverwarming, dan kunt u de thermostaat tot 2 graden lager instellen dan u gewend was. Als u gaat slapen of weggaat hoeft u de temperatuur niet meer lager te zetten.
  • Heeft u LTV met LT-convectoren (radiatoren voor LTV), zet dan een uur voordat u gaat slapen of vertrekt de thermostaat 2 tot 4 graden lager.
  • Let er bij aanschaf van LTV met vloer- of wandverwarming op dat er een zuinige pomp bij zit (Energielabel A) met een schakelaar die de pomp automatisch uit zet als er geen warmte nodig is.
  • Gaat u verbouwen en kunt u een flinke investering doen? Overweeg dan de LTV te combineren met een warmtepomp; dat bespaart de meeste energie.
  • Heeft u last van gevoelige luchtwegen? Dan is LTV ook uit oogpunt van uw gezondheid een goed idee: dit vermindert stofschroei, zwevend stof in de lucht en stofmijt. 

 

Soorten vloerverwarming

Door de voortschrijdende techniek is er haast geen situatie meer denkbaar waar vloerverwarming om technische redenen niet zou kunnen worden toegepast. Vloerverwarming kan worden toegepast als hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming en als bijverwarming.

Hoofdverwarming

Bij hoofdverwarming wordt alle warmte 'gemaakt' door de vloerverwarming; radiatoren zijn daardoor overbodig geworden.

Uitgebreide bijverwarming

Ook wel 'luxe bijverwarming' genoemd. De warmteafgifte is prettig, maar niet afdoende om het helemaal zonder radiatoren te regelen. Er zullen dus altijd een paar radiatoren aanwezig moeten zijn.

Bijverwarming

Dit is een systeem waarmee net de kou van de stenen vloer wordt gehaald. Echter is het vermogen van de verwarming onvoldoende voor het volledig verwarmen van de ruimte. Er zal dus een aanvullende verwarming moeten worden opgenomen; in de vorm van radiatoren of anderszins.

Bij het toepassen van vloerverwarming kan er worden gekozen uit twee systemen: verwarming door middel van water of verwarming door middel van elektriciteit.

Laminaat en vloerverwarming

Met vloerverwarmingen zorgen we graag voor verwarming van uw woning of kantoor. Ook wanneer uw woning of kantoor is voorzien van laminaat. Vloerverwarming en laminaat zijn prima te combineren, maar men dient rekening te houden met de eigenschappen van de verschillende materialen.

Laminaat en vloerverwarming geven uw vertrek een aangename warm gevoel. Houdt u echter rekening met de isolerende werking van het laminaathout, waardoor minder warmte de woning invloeit.

Vloerverwarming plavuizen/tegels

Vloerverwarming plavuizen/tegelsHiermee worden met betrekking tot de warmteoverdracht de beste resultaat bereikt en heeft dus ook de beste vloerverwarming prijs. Daardoor is deze vloerafwerking ook uitstekend geschikt bij uitvoeringen als hoofdverwarming.

Vloerverwarming frezen

Het overgrote deel van de mensen laat vloerverwarming frezen. Het voordeel hiervan is dat deze werkwijze het mogelijk maakt om ook in bestaande bouw, waar reeds een dekvloer aanwezig is, zonder al teveel extra rompslomp, vloerverwarming aan te brengen doordat de leidingen in de vloer weggewerkt worden.

Wanneer we vloerverwarming frezen, komen de sleuven ca. 17mm diep te liggen. Deze sleuven zullen, afhankelijk van het type vloerverwarming dat u kiest, hart op hart 10, 15 of 20 cm van elkaar verwijderd zijn en aangelegd worden in een slakkenhuispatroon. Door deze manier van vloerverwarming frezen komen de aan- en de afvoerslang in een slakkenhuispatroon naast elkaar te liggen, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

Wandverwarming

Wat zijn voor jou de criteria bij de aanschaf van een verwarming? Is dit alleen energiebesparing en kostprijs, of wil je meer dan dat en ga je voor esthetica, comfort en bovenal gezondheid? Wil je eenmalig investeren zodat, eventueel op een later moment, een warmtepomp of een andere Lage Temperatuur Verwarmings(LTV)-bron toegepast kan worden?

Maak kennis met de meer dan 25 jaar kennis en ervaring van Ostara Energy en verwen jezelf met de onzichtbare zachte stralingswarmte door middel van vlakverwarming in de vloer, de wand of aan het plafond.

Naast de systemen van het merk Stukiso hebben wij, in samenwerking met andere marktpartijen, twee kenmerkende systemen ontwikkelt om aan bepaalde comfort- of uitvoeringseisen te kunnen voldoen: 

 • Comfort Vite wandverwarming is bijzonder doordat het leidingwerk hiervan horizontaal ligt. Hierdoor worden de ruimtes voor- en achterin gelijktijdig warm.  
 • Eco-Brick is een effectief low-cost product die zijn tijd ver vooruit was en blijft. Ontwikkeld in 1988 om door middel van een gemetselde wand met daarin prefab leidingsparingen arbeidsextensieve wandverwarming toe te passen.

Het unieke Hecofloor vloerverwarmingsysteem ->